torstai 1. maaliskuuta 2012

Tuhat tutkimusta?? Mistä se alkoi??

Leike dokumentti "Fat Head". Arvaa mitä? Rasva ja kolesteroli ei aiheuta sydänsairauksia.Teoria perustuu näennäisesti tieteeseen alusta alkaen.

Ancel Keysin höpö                                


"Ancel Keysin sodan aikana tekemät ravintotutkimukset antoivat suunnan uusille päätöksille ravitsemuspolitiikassa. Hän oli vieraillut 1951 Oxfordissa Englannissa, jossa hänen teorialleen rasvasta ja kolesterolista sydänsairauden aiheuttajina naurettiin. Tämä jäi kenties kalvamaan hänen mieltänsä kun vuonna 1953 hän aloitti Minnesotan yliopistossa tutkimuksen, jolla hän päätti näyttää toteen runsaan tyydyttyneen rasvan käytön haitallisuuden sydämelle. Se tulikin vuosikausiksi linkittämään rasvan, korkean kolesterolin ja sydänsairaudet toisiinsa. Ja Keysta tuli koko kansan "Herra Kolesteroli".
 
Keys siis tutki 22 eri maan ravinto-, terveys- ja kuolleisuustilastoja, kiinnittäen erityistä huomiota rasvan kulutukseen ja sydänsairauksiin. Näiden pohjalta hän laati sitten Seitsemän maan tutkimuksensa. Pois jäi muun muassa Meksiko, jonka yhdistelmä runsas rasvansyönti + alhainen kuolleisuus oli ongelmallinen Keysin teorialle. Suomi oli yksi seitsemästä hyväksytystä maasta (muut kuusi: Jugoslavia, Kreikka, Italia, Alankomaat, Yhdysvallat ja Japani) ja Keys kävikin Suomessa tämän johdosta - vuonna 1956 kummastelemassa muun muassa miten ihmiset laittoivat voita juuston päälle. Ns. Pohjois-Karjala-projekti oli myöhemmin osana tätä suurta WHO:n ohjelmaa. Myöhemmin tämä kauaskantoisia vaikutuksia aiheuttanut puutteellinen tutkimus on osoitettu olevan tehty  ennakkoasenteella "rasva on roisto", mutta nuo vaikutukset silti jatkuvat. 15 maan poisjäänti virallisesta tulosanalyysista tuli ilmi vasta myöhemmin, mutta kun tutkimustulokset sopivat vallitseviin tarpeisiin, ne hyväksyttiin. Christer Sundqvist samoin kuin Varpu Tavi ovat kirjoittaneet tästä tarkkaa tekstiä - käykää lukemassa."

http://vhh-123.blogspot.com/search/label/ancel%20keys

ja keitä heitä on rasvahappo ja kolesteroli? näyttävät rakenteeltaan hyvin erirotuisilta.


kolesteroli
 

No, missä vaiheessa tyydyttyneet rasvahapot muuntuvat kolesteroliksi?


Vastaus: eivät ne muutukaan. Kolesterolia ei synny tyydyttyneistä rasvahapoista. Maksassa muodostunut kolesteroli lähtee liikkeelle aineena, jonka nimi on Asetyyli-co A. Tämä ei ole rasva; se on jotakin rasvan kaltaista. Siinä on useita typpi-atomeja, ja tämä typpi on peräisin valkuaisaineista.

 

Tyydyttynyt rasvahappo >< Kolesteroli

Ensimmäinen seikka tässä on se, että tyydyttyneellä rasvahapolla ja kolesterolilla ei kemiallisesti ole mitään yhtäläisyyttä, ne ovat täysin erilaisia aineita; kolesterolia ei tehdä rasvoista. Miksi siis tyydyttyneiden rasvahappojen syömisen pitäisi lisätä maksan tuottaman kolesterolin määrää? Se ei voi sitä tehdä, eikä se myöskään sitä tee.

ja tuo tiedonmuru löytyi

 http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm




 100-vuotias Keys
Ancel Keys kuoli itse satavuotiaana, mutta jätti jälkeensä kyseenalaisen perinnön. Sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa kuolevat ennen aikojaan koska eläinrasva julistettiin pannaan, keinotekoiset rasvat valtasivat alaa, elintarvikkeisiin alettiin syytää sokeria ja lisäaineita mauttomuuden peittämiseksi ja diabeteksen, lihavuuden ja sydänsairauksien räjähdysmäinen kasvu ei vaan ota laantuakseen. Kenties jokin muu noista lukuisista tieteenaloista olisi ollut herra Keysille se parempi vaihtoehto - ja meille muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti