keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kovatrasvat ja kolesteroli ystävämme

Tyydyttynyt rasva tukkii valtimot, jos ei niin ainaskin sydänkohtauksen saapi. Kahotaanpa mitä löytyy  tilastoista. Koottu Euroopan kovien rasvojen tilastosta ja sydänkohtaus tilastot myös. Pitäis olla yksinketaisen selevää . . Olkoo noi rosentit mitä lystää..energia tahi..Keskimäinen sarake on sitä SAFAa eli kovaa rasvaa ja viimonen ilmoittaa montako miespoloista on kanttuvei sataatuhatta asukasta kohti.

Tämä kuva löytyy ... http://drmalcolmkendrick.org/

Itä-Euroopan kaameat  sydärikuolleisuusluvut selittyvät varmaan aurinkokukkaöljystä, sillä siinä on runsaasti LA rasvahappoja. Ja Israelissa ei varmaan käytetä aurinkokukkaöljyä... käyttäisivätkö oliiviöljyä? Israelissa tyydyttyneen rasvan kulutus hiukan suurempi ku Venäjällä.. joten se muka välttämätön linolirasva eli omega-6 suuri syntinen.

"Tilastot puhuvat hyvin yksinkertaista kieltä: rasva (kaikki paitsi auringonkukkaöljy) yhdessä eläinperäisen proteiinin kanssa korreloi korkeampaan kolesteroliin JA matalampaan sydänkuolleisuuteen. "


Akkojen kuolleisuutta sydäreihin ja kansojen keskimääräiset kolesterolit.


Ja tämä löytyypi sitten linkistä..   tilastoa 42 Euroopan valtiosta.
Ai niin se muuttuu kolesteroliksi joka tukkii valtimot. Mitä siitä on tietoa..... näyttöä. 

"Tyydyttynyt rasvahappo >< Kolesteroli

Ensimmäinen seikka tässä on se, että tyydyttyneellä rasvahapolla ja kolesterolilla ei kemiallisesti ole mitään yhtäläisyyttä, ne ovat täysin erilaisia aineita; kolesterolia ei tehdä rasvoista. Miksi siis tyydyttyneiden rasvahappojen syömisen pitäisi lisätä maksan tuottaman kolesterolin määrää? Se ei voi sitä tehdä, eikä se myöskään sitä tee."

Rasvahappo

Kolesteroli

Kemiallinen kaava on aivan erinlainen.

Pitemmät jutut löytyy linkistä.... http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

Mut ku pahat LDL kolesterolit niin niitä tilastoja mitä on tapahtunut.. Minua ei kiinnosta mitkään ennustaja eukkojen peloittelut joiden vallassa herkkäuskoiset ovat olleet vuoskymmeniä.


Punaiset pylväät valtimotautisten ja noi harmajat ovat terveiden ihmisten kolesteroli luvut. Joku on taas meitä kusettanut.. Tämä on ainut tilasto juttu jonka olen löytänyt ja mistään ei löydy päinvastaista koska sitä ei ole olemassa..  Tämän valossa Autoklinikka tutkimus on saman tuloksen saanut eli pitkäikäisimpiä oli miehet joilla oli kolet 5-7 ja naiset 7-9
Tää löytyy linkistä...    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=248   
2 kommenttia:

 1. Global Burden of Disease tutkimuksen mukaan 10 merkittävintä ravintotekijää jotka aiheuttivat suomalaisten kuolemia olivat (merkittävimmästä alkaen) vuonna 2016:

  Ravintotekijät jotka aiheuttavat kuolemia (merkittävimmästä alkaen):

  1. Liian vähän täysjyväviljoja

  2. Liian vähän pähkinöitä ja siemeniä

  3. Liian vähän vihanneksia

  4. Liian vähän hedelmiä

  5. Liikaa suolaa

  6. Liian vähän omega 3 -rasvahappoja

  7. Liian vähän palkokasveja (pavut, herneet, linssit)

  8. Liian vähän kuitua

  9. Liian vähän monityydyttymättömiä rasvoja

  10. Liikaa prosessoitua lihaa (makkara, nakit, leikkeleet, kinkku, kananuggetit...)

  Global Burden of Disease on maailman suurin ja kattavin epidemiologinen tutkimus jonka on rahoittanut Bill and Melinda Gates Foundation. Maailmanlaajuisesti yli 2000 tutkijaa ovat selvittäneet terveyteen ja sairauteen liittyvien ilmiöiden jakaantumista ja niihin vaikuttavia tekijöitä. https://vizhub.healthdata.org/gbd-compare/

  Toinen meta-analyysi tutki 102 väestöntutkimusta ja esitti miten ruoat vaikuttavat kuolleisuuteen. Alla merkittävimmät havainnot:

  -Kokojyväviljat vähensivät erittäin selkeästi kuolleisuutta (erittäin pieni virhemarginaali)
  -Prosessoidut viljat (viljat joista on poistettu kaikki ravinto kuten valkoinen riisi ja valkoinen vehnäjauho) lisäsivät kuolleisuutta
  -Hedelmät vähensivät selkeästi kuolleisuutta
  -Vihannekset vähensivät selkeästi kuolleisuutta
  -Palkokasvit vähensivät selkeästi kuolleisuutta
  -Pähkinät vähensivät selkeästi kuolleisuutta
  -Kananmunat lisäsivät kuolleisuutta
  -Maitotuotteet lisäsivät kuolleisuutta
  -Kala vähensi kuolleisuutta
  -Punainen liha (sika, nauta) lisäsivät erittäin selkeästi kuolleisuutta (erittäin pieni virhemarginaali)
  -Prosessoitu liha (makkara, nakit, leikkele, kinkku, suolattu liha) lisäsivät erittäin selkeästi kuolleisuutta (erittäin pieni virhemarginaali)

  Ainoa tutkimus jossa on elintapojen avulla parannettu erittäin pitkälle edennyt sepelvaltiomatauti (ei vain ehkäisty vaan parannettu) on Dean Ornishin Lifestyle trial joka julkaistiin maailman arvostetuimmassa tiedelehdessä The Lancet. Kyseessä oli tarkin mahdollinen tutkimus eli satunnaistettu vertailututkimus:

  Kontrolliryhmä teki juuri niin kuin lääkärit sanoivat: ruokavalio, lääkkeet ym.
  Toinen ryhmä yritti elintapojen muutosta: kasvisruokavalio, tupakanpolton lopettaminen, stressinhallinta ja keskiverto liikunta.

  Verisuonia mitattiin angiografian avulla: kontrolliryhmän verisuonet tukketuivat entisestään, elintapojen muutosten tehneen ryhmän verisuonet avautuivat.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1973470

  Myöhemmin on tehty tutkimuskai pelkästään ruokavaliolla ja saatu myös paljon parempia tuloksia: sepelvaltimotauti (Suomen yleisin kuolinsyy) on täysin parannettavissa käsittelemättömistä kasvisruoista koostuvalla ruokavaliolla (engl. whole food plant based diet)
  http://dresselstyn.com/JFP_06307_Article1.pdf

  Käsittelemättömistä kasviksista koostuva ruokavalio sisältää:
  -Kokojyväviljat (ei valkoiset prosessoidut viljat)
  -Kaikki vihannekset
  -Kaikki hedelmät ja marjat
  -Kaikki siemenet
  -Kaikki pähkinät
  -Kaikki palkokasvit (kaikki herneet, linssit, pavut)
  -Ei ollenkaan ruokaöljyjä (rypsiöljy, palmuöljy ym.)

  VastaaPoista
 2. Syön sekaravintoa, mutta pidän joskus vesipaastopäiviä. Vesipaaston aikana sokerit yms pysyvät ainakin alhaalla ja muutaman päivän paasto ei ole liian pitkä vitamiinien ym suhteen.

  VastaaPoista